Kraambezoek…

Nu meer dan drie weken na de geboorte van Evi komt het kraambezoek langzamerhand op gang. De zondag na sinterklaas kwamen mijn broer Jaap, Lonneke en de twee neefjes Eelke en Sytze op bezoek. Een beetje druk met vier -door de naweeën van Sinterklaas- hyperactieve kinderen. Evi is schandelijk  door hen verwend. Onder andere met een mega grote beer die door Bo ingepikt is en nu in zijn bed ligt. Daardoor is er nauwelijks meer ruimte voor Bo zelf.

Op maandag kwam een oude schoolvriendin van Alie, Theresa, met haar jongste dochter Isis. Woensdagochtend twee collega’s van Alie, Mirjam en Joyce.  En vandaag tante Alie. Iedereen vindt Evi prachtig. Ze durven vast niets anders te zeggen :-).  Vooral haar lange zwarte haar valt op. En Evi heeft natuurlijk allemaal hardstikke leuke cadeaus gekregen.

Evi groeit goed. Ondertussen is zij over de vier kilo. De wijkverpleegkundige is langs geweest om kennis te maken en duizenden vragen te stellen. De overdracht van dossiers tussen de verschillende instanties is nog niet echt geregeld. Alie heeft de vraag of ze borstvoeding gaat geven inmiddels al meer dan tien keer moeten beantwoorden of invullen op vragenlijsten.

Alie heeft samen met Evi voor het eerst de kinderen van school gehaald met de kinderwagen. Alle moeders op school moesten natuurlijk even kijken hoe zij eruit zag. Julia en Bo maakten ruzie wie de kinderwagen mocht duwen. De oplossing was om de weg terug in tweeën te delen. Eerst Julia en dan Bo.

De nachten zijn nog niet optimaal.  Meer dan vier tot vijf uur zit er nog niet tussen de voedingen. Vanochtend werd ik wakker, omdat Julia de slaapkamer binnenkwam. Mijn eerste reactie was: “Het is midden in de nacht! Ga terug in bed”. “Het is drie uur ’s nachts en Alie is aan het voeden”. Het bleek inmiddels zeven uur ’s ochtends te zijn en Alie was opnieuw aan het voeden. Ik ben bij de drie uur voeding in slaap gevallen en heb niet gemerkt dat Alie om zeven uur op nieuw is gaan voeden. Voor mijn leek het alsof ze vanaf drie uur nog aan het voeden was…..

Langzamerhand beginnen de geboorteslingers van Evi plaats te maken voor de kerstversiering. De kamer is goed gevuld met kerstattributen en kerstbomen. Eentje van Alie en eentje van de kinderen.

En Evi…….? Ze blijft veel slapen en drinken. Huilt bijna niet.  En geniet van haar badje om de twee dagen.
  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s


 • Laat hier je email adres achter om updates te ontvangen per mail.

  Voeg je bij 2 andere volgers

%d bloggers liken dit: