Twee en halve week oud

Iedere dag lijkt Evi te groeien. Ze ziet er minder kwetsbaar uit als in de eerste week. Evi draait helemaal mee in het gezin. Afgelopen week heeft Alie’s moeder twee dagen geholpen. Zij heeft genoten van haar tweede kleindochter. In bad gedaan. Verschoond en geknuffeld.

Alie zag op donderdagavond haar kans. De kinderen lagen in bed. Evi was gevoed. En het was koopavond  vanwege Sinterklaas. Shoppen dus. Even weg uit huis en weg van de luiers, baby gepruttel en voedingen. Zij voelt zich dus zo goed dat ze dit nu al wil en kan.

Donderdag kwam Jint met haar jongste kind Willem. Hij is nu drie en een halve maand. Een wereld van verschil tussen Evi en Willem. Al hoewel ….. beide kunnen nog niet zoveel. Maar Willem geeft wel zijn meest geweldige glimlach… en dat moet Evi nog leren. Haar enige interactie is lief, maar glazig naar je kijken. En hard huilen als ze niet snel genoeg de borst krijgt.

Zaterdag 5 december was een grote dag voor Evi. Om half negen mocht Julia afzwemmen voor diploma A en Evi mocht voor het eerst mee op een uitstapje. Om acht uur ’s ochtends stonden we met Evi in de maxicosi voor het zwembad. Evi heeft er van genoten. Zij is de eerste vijf minuten in het zwembad nog wakker geweest, daarna in slaap gevallen en niets meer van Julia’s prestaties meegemaakt.

Om vijf uur sloegen de pieten op het raam. Er stond een grote zak met cadeautjes. Evi merkte niets. Julia en Bo hebben de cadeautjes uitgepakt, terwijl Evi er naast lag in de wipstoel. Overal rond haar heen papier. Evi heeft een mooie CD (eigenlijk voor haar ouders), een boxspeeltje en een bromtol gekregen, terwijl zij door alle herrie en commotie heen bleef slapen. Pas na zevenen werd ze wakker. Heerlijk zo’n leven waar de wereld draait om slapen, eten en zo af en toe heel hard huilen.
  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s


 • Laat hier je email adres achter om updates te ontvangen per mail.

  Voeg je bij 2 andere volgers

%d bloggers liken dit: