Zeven weken oud

Het is nu 11 januari en Evi is alweer ruim zeven weken oud.  Het is de afgelopen tijd druk geweest met de kinderen, die thuis waren tijdens de kerstvakantie. En met het geweldige winterweer, waardoor we veel tijd buiten hebben doorgebracht met spelen in de sneeuw en schaatsen op de Kooikersplas, vlak achter ons huis. Vandaar ook de kerstkaart, met een foto van onze drie schatjes.

Evi doet het goed, ze heeft inmiddels al het eerste consultatiebezoek achter de rug en de controle bij de kinderarts in het ziekenhuis, voor haar heupen. Alles lijkt prima, maar voor de zekerheid krijgt ze over 6 weken nog een echo van haar heupen. Dit omdat ze in een stuit heeft gelegen, het kan zijn dat het heupbeen dan scheef gaat groeien. Zal wel loslopen, bij Julia was er destijds ook niets aan de hand. Ze is ruim 5 kilo inmiddels, en ze groeit al bijna uit haar kleren maat 56. En veel belangrijker, voor ons tenminste: ze slaapt door !!!! Sinds een week ongeveer redt ze het vanaf de avondvoeding rond half 11 tot ’s ochtends 7 uur. En gisteren was het zelfs half 9, toen heeft Alie haar wakker moeten maken omdat haar borsten bijna ontploften van de melkstuwing.

Daar staat tegenover dat ze ’s avonds nogal onrustig is, eigenlijk slaapt ze dan het liefst op de schouder van papa of mama. In bed houdt ze dan niet lang vol.

Ze kan ook al heel lekker breeduit glimlachen, dat doet ze het liefst tegen de beestjes van de mobile in haar box, maar soms ook wel eens tegen ons. De eerste grijns die we van haar kregen was toen ze in het speciale trilwipstoeltje mocht voor het eerst, en de trilstand aanging: nog nooit had ze zo voluit gelachen! Dat vindt ze erg lekker, blijkbaar. Ze krijgt er vast strakke billen van, want het is net een trilplaat, volgens de collega’s van Alie.
  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s


 • Laat hier je email adres achter om updates te ontvangen per mail.

  Voeg je bij 2 andere volgers

%d bloggers liken dit: