Een week oud

Gisteren is Evi een week oud. Haar leven bestaat uit slapen, nog meer slapen en vervolgens vooral ook slapen. Tussendoor is ze eventjes wakker om dan vooral te willen drinken. En sinds de laatste twee dagen is ook  allerter rond luchtijd. Julia en Bo willen graag met haar spelen en hangen van alles boven haar hoofd. Niet dat ze er op reageert…. Bo “leent” het speelgoed om het allemaal eerst zelf uit te testen.

Alie vond de georganiseerde zorg allemaal wat te druk worden. Met twee fijne kraamhulpen ( ervaren hulp en een hulp in opleiding) en iedere twee dagen de verloskundige aan het bed. Die ook weer met een trainee kwamen. De ervaren hulp is sinds woensdag niet meer hier. Dat was echt niet meer nodig. Vanaf donderdag is het rustiger. En sinds vanmiddag zijn wij kraamhulploos. Plus geen bezoek meer van verloskundigen. Het lijkt er op dat het bewust zo georganiseerd is om na een week met allerlei hulp aan het bed vooral behoefte te hebben aan je eigen huis, je eigen ritme en geen vreemden meer binnen.

En Alie heeft vandaag zelf voor het eerst Evi in bad gedaan. Evi vindt dat geweldig. Haar beentjes flappen meteen weer omhoog. Precies zoals ze in stuit in de baarmoeder heeft gelegen. Voordat ze in bad gaat, wordt ze door de kraamhulp gewogen. Ze wint netjes elke dag aan gewicht.

Zelf ben ik donderdag een dagje op het werk geweest. Tussen de afspraken door op beschuit met muisjes getrakteerd. Schaamteloos veel kadeaus gekregen. Dank daarvoor!  De terugrit was hectisch. Teveel verkeer en net op tijd om 18:15  bij de kinderopvang om Bo en Julia op te halen.  Ze waren heftig verontwaardigd dat ik zo laat was en dat ze daarom het Sinterklaas journaal hebben gemist. Goedgemaakt met pizza’s.  Na het op bed leggen van de kinderen en zeker stellen dat Alie rustig op de bank kon zitten, snel door naar de basisschool voor de nodige sinterklaasvoorbereidingen. Gelukkig daarna toch nog even tijd om met Evi op schoot te zitten. En dan toch ook maar met wat mensen te bellen.
  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s


 • Laat hier je email adres achter om updates te ontvangen per mail.

  Voeg je bij 2 andere volgers

%d bloggers liken dit: