Evi is thuis

Vandaag zijn Alie en Evi thuisgekomen uit het ziekenhuis. Voor het eerst buiten en in de auto. Voor Evi is alles in diepe slaap aan haar voorbij gegaan. Alie voelt zich gezien de operatie eigenlijk erg goed. Ze heeft vanavond zelfs met ons aan tafel gegeten.

Gisteren kwam de Sint aan in Houten. Julia en Bo hebben beide een handje gegeven. ’s Avonds mochten ze de schoen zetten. Bo en Julia vonden beiden dat Evi ook haar schoentje mocht zetten. Bo heeft haar kleine slofje gehaald, voorzien van een wortel en een mooie tekening gemaakt voor Evi. Sinterklaas heeft namelijk tekort aan pakpapier en gebruikt de kindertekeningen om de kadootjes in te pakken. De Barbapapa DVD voor Evi viel vooral in de smaak bij Julia en Bo.

Julia en Bo zijn blij dat Evi weer thuis is. Dat geeft hun eigen leven ook weer wat ritme. En ze kunnen nu zelf bepalen wanneer ze bij Evi willen kijken en wanneer ze hun eigen ding willen doen. Ook Alie is blij met haar eigen bed, het eten (nu waardeert zij mijn kookkunsten des te meer) en haar eigen ritme. De kraamhulp is de degene die vier jaar geleden ook geholpen heeft met Bo.  En ook nu heeft ze iemand in opleiding bij zich.

Julia vindt het hard werken zo’n baby. Ze heeft eerst geholpen samen met Bo om alle geboortekaartjes in de enveloppen te doen en vervolgens als een echte postbode de kaartjes in de buurt in de brievenbus te doen. Daarna de traktaties maken voor de naschoolse opvang. En natuurlijk nog beschuit met muisjes (in ons geval lange vingers met muisjes) voor morgen op school.

Evi ligt lekker in de box te slapen. Alie in haar eigen bed. Rond half twaalf volgt de volgende voeding. Kan ik daarna ook proberen te slapen.

 
  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s


 • Laat hier je email adres achter om updates te ontvangen per mail.

  Voeg je bij 2 andere volgers

%d bloggers liken dit: